USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Türkiye genelinde 50 bin markette Antepsan ürünleri satıyor

Gaziantep’te fıstık yetiştiriciliğinden fıstık ve fıstığa dair tüm ürünleri işleyerek yurtiçi ve yurtdışına birçok ürün ihracatı yapma noktasına gelen ve kurulduğu günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyerek ve geli?

Türkiye genelinde 50 bin markette Antepsan ürünleri satıyor
10-10-2023 12:36
Google News

ANTEPSAN DENİLİNCE LEZZETE DAİR HER ŞEY GELİR AKLA

Antepsan, temelleri 1988'li yıllara dayanan ama özünde atadan gelen özel fıstık çiftçiliğini günümüze taşıyan bir firma. Büyük dedelerin uzmanlaştığı fıstık yetiştiriciliğini yeni nesillere aktarmasıyla bugünlere gelen ve Türkiye'nin önemli kuruyemiş ,lokum,antep fıstığı , yöresel tatlılar, şekerlemeler ve baklava üreticilerinden olan Antepsan, Gaziantep'in eşsiz lezzetlerini Gaziantep'ten Türkiye'ye, Türkiye'den Dünya'ya gönderiyor. 2018 yılından beri toplamda 32 bin metrekare alan üzerine kurulu olan son teknoloji ile donatılmış fabrikalarda üretim yapan Antepsan, alanında zirvede yer alan firmalardan biri olarak dikkat çekiyor.

Gıda güvenliği, ürün kalitesi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan Antepsan, BRC (A Grade), IFS, FSSC 22000, İSO 22000 ve İSO 9001 belgelerine de sahip. Gaziantep'in ve Türkiye'nin yöresel ürünlerini tüm dünyaya tanıtmayı ve ihraç etmeyi başaran Antepsan, hijyen ve kalite unsurlarına da üst düzey özen gösteriyor. Antepsan, Türkiye ve dünyada ilgi çeken Antepfıstığı, ceviz, üzüm, erik, fındık, yer fıstığı, karışık çerez, çiğ kokteyl, badem, kaju, pestil, muska, sarma, cevizli sucuk, fıstıklı sucuk, fitil, lokum, krokan, ezme, cezerye ve baklava gibi eşsiz lezzetleri son teknoloji ile donatılmış hijyenik tesislerde üreterek satışa hazır hale getiriyor. Antepsan, bu özellikleriyle Türkiye ve dünyada rakipsiz bir firma olarak dikkat çekiyor.

  BAKIR ANTEPSAN’IN BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ MEMOHABER’E ANLATTI

 Antepsan’ın başarı serüvenini aşama aşama anlatan Antepsan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bakır, söz kendini tanıtarak ve Antepsan’ın hedeflerini anlatarak başlarken, “1978 yılında Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde dünyaya geldim. Öğretmen bir babanın iki oğlu olarak ağabeyimle birlikte 2008 yılında GATEM’de Antepsan olarak küçük bir işletme olarak kurulduk. Çocukluğumuz fıstık ağaçlarının içinde geçti. Bu kültür altyapısı ile ilk olarak fıstık ile ticari hayata adım attık. Daha sonra fıstığı çeşitli şekillerde işleyerek ürün ağımızı genişlettik. Önceleri kuruyemişi askeriyeye paketleyip verirdik, daha sonra sucuk, cevizli sucuk, lokum, Antepfıstığı’nın tüm türevlerindan olan ezme, lokum, krema ve fıstığa dair her türlü ürünü ürün çeşitliliğimize ekledik. 2008 yılında başladığımız ticari faaliyetlerimiz hemen her yıl biraz daha ilerledi ve geçen yıl Anonim Şirket olarak Türkiye’nin en büyük 500 işletmesinden biri olduk. Bu yılki hedefimiz ise daha üst sıralara yükselmek ifadelerinde bulundu.

  CESARET MARKAYI DOĞURDU

  Bakır Ailesi’nin girişimci bir ruh haliyle yola çıkarak Antepsan markasını Türkiye’ye kazandırdığını dile getiren, Murat Bakır, “Girişimcinin en büyük iki özelliğinden birisi hayalperest olması dirisi de cesur olmasıdır. Bende de abimde de bu iki özellik fazlasıyla var. İkimiz de hep hayal ederiz ve de ticarette cesur davranırız. İşletmemizi kurarken arkamızda duran biri ya da belli bir sermayemiz yoktu. Seyyar satıcılık da yaptık, başka işler de yaptık. Şimdi Antepsan’ı bir dünya markası haline getirdik ve bu markayı daha da yükselteceğiz. Bu başarının sırrı; Allah rızkı dilediğine, ilmi çalışana verirmiş. Rabbim bize bir lütufta bulundu ve çalışmalarımızın karşılığında bize belli bir yol nasip etti. İşimize hiçbir zaman hor bakmadık. Yani işimizi hep ciddiyetle yaptık ve çok çalıştık. Bu çalışma şevkimizi asla yitirmedik ve sağlığımız elverdiği süre boyunca da yitirmeyeceğiz. Kaliteden ödün vermeden, işimize önem vererek ve asla çalmadan iş yaptık. Bizim başarımızın sırrı budur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

YILDA 15 BİN TON ANTEPFISTIĞI İŞLENİYOR 

Antepsan’ın 600 çalışanıyla yılda 15 bin ton fıstık işlediğini belirten Bakır, “İşletmemizde 600 civarında personel çalışıyor. Antepsan denildiğinde ilk akla gelen Antepfıstığı’dır. Antepfıstığı ile elde edilen tüm ürünler Antepsan’da üretilmektedir. Böyle bir kapasitemiz var. Kuruyemiş ve fıstığa dair yöresel ürünlerde Türkiye’nin en büyük marketlerinden 4 tanesinin tedarikçisi biziz. Üretimimiz; kuruyemiş, şekerleme, lokum, ezme, krema hatta baklava olmak üzere değişik ürünler üzerine çeşitleniyor. 100’e yakın ürün çeşidimiz bulunmakta. Biz yılda 15 bin ton civarında Antepfıstığı işliyor ve değişik ürünler üretiyoruz.

Türkiye’de üretilen cevizin ciddi bir bölümünü alıp, kendimize ait olan ceviz kırma tesisinde işliyor ve bu ürünleri müşterilerimize sunuyoruz. Aynı zamanda Amerika'dan, Şili'den de ceviz ithal edip tekrar Avrupa'ya biz bunun ihracatını yapıyoruz. Şu anda yeni bir tesis daha faaliyete geçiriyoruz inşallah. Bu tesisimiz de ciromuzu inşallah daha da arttırıp daha da güçlenmemize katkı sunacak. Bu tesisimiz yine üretimimizin devamı olacak ve burada üretimimize yeni ürünler de ekleyeceğiz. Biz çekirdekte de çok iddialıyız. Üretim tesisimize çekirdek ve badem soyma işlemimizi de ekleyerek 30 BİN metrekarelik yeni bir alan inşa ediyoruz. Bu da hem işletmemizi daha da büyütecek hem de yeni bir istihdam alanı açmış olacağız” dedi. 

ANTEPSAN ABD VE ŞİLİ’DEN DE HAMMDDE ALIYOR 

Amerika, Şili gibi ülkelerden hammadde anlamında ürün aldıklarını, bunun yanı sıra yurtiçinden de hammadde temini yaparak bu ürünleri işleyip yeniden piyasaya sürdüklerini anlatan Bakır, “Bizim şu anda Amerika'da Şili'de elemanlarımız var ceviz alan. Şanlıurfa'da, Nizip'te, Gaziantep’te, Birecik'te elemanlarımız var fıstık alan . Hammaddemizi özenle seçip ilk elden tedarik ederiz. Hangi ürün neredeyse biz o ürünü yerinden alıyoruz. Bir ürün Amerika’da ise Amerika’dan alıyoruz, Şanlıurfa’da ise oradan alıyoruz, Birecik’te ise oradan alıyoruz. Her ürünü kendi yetişme bölgesinden almak lazım” diye konuştu. 

CEVİZİN VE FISTIĞIN LEZZETE DÖNÜŞTÜĞÜ ADRES ANTEPSAN 

“İşletmemizde en çok işlediğimiz ürün ceviz ve fıstık. İşlediğimiz fıstık ve ceviz yıllık 10 biner tonun üzerinde. Fıstık ve cevizden sonra badem geliyor. Ondan sonra diğer kuruyemiş çeşitleri geliyor. Marketlerden aldığınız kuruyemiş paketlerinin çoğunun arkasına baktığınız zaman ceviz, fıstık, badem Antepsan yazısını görürsünüz. Antepsan denildiği zaman akla direkt olarak baklava geliyor ama kuruyemiş alanında da Türkiye’nin ilk 3 firmasından birisi biziz” diyen Bakır, “İşletmemizin en çok dikkat ettiği konuların başında hijyen gelmektedir. Şu anda 80’e yakın beyaz yaka çalışanımız var. Bu çalışanlardan 10 tanesi gıda mühendisi. Bunun yanı sıra teknikerlerimiz var. Tarladan çıkan ürünün kontrolleri daha tarlada başlar ve bizim o ürünün kabulünü gerçekleştirene kadar dikkat ettiğimiz bir hijyen süreci vardır. Bizim a kalite yani en üst seviyede BRC belgemiz mevcut. Helal sertifikamızdan tutun da tüm belgelerimiz mevcuttur. Yüksek üretim kapasitesine sahip işletmelerde hijyeni korumak oldukça ciddi bir iştir ve biz bu konuya üst düzey önem gösteririz” açıklamalarına yer verdi.

  50 BİNE YAKIN MARKETTE ANTEPSAN ÜRÜNLERİ SATILIYOR 

Türkiye’de 50 bine yakın markette Antepsan’ın ürünlerinin satıldığına dikkat çeken Murat Bakır, “Biz BİM, A101, ŞOK ve Migros marketlerine bizim işletmemizde üretilen ürünleri veriyoruz ve onlar bizim ürünlerimizi satıyor. Türkiye’deki kuruyemiş piyasasının yüzde 70’inde Antepsan vardır. Antepfıstığı kavrulmuş ve iç olarak ikiye ayrılıyor. Bu çeşitleri toz haline getirmekten tutun da krema haline getirene kadar birçok ürün elde ediliyor ve birçok farklı şekilde işleniyor.

Bunu dünyaya tanıtmak adına büyük çaba sarf ediyoruz ve başarılı da oluyoruz. Türkiye anlamında konuşacak olursak hedeflerimizi tam olarak tutturduk ve hayallerimize kavuştuk diyebilirim. Şimdiki hedefimiz ise dünyada marka olmak. Bizim ülkemizde üretilen fındık ile yabancı bir ülkede bir firma marka olabiliyorsa biz de Antepsan olarak kendi ürettiğimiz ürünlerle dünyada marka olabiliriz. Önümüzdeki yıllarda yıllık 800 bin tona çıkacak olan bölgemizin fıstık rekoltesi ile birlikte fıstığı işleyecek ve bunu ihracat rakamlarına yansıtmaya katkı sağlayacak olan işletmelere ihtiyaç duyulacak diye düşünüyorum. Antepsan bu anlamda ciddi bir yol kat etti ve bu yola hazır bir firma” ifadelerine yer verdi.

   ANTEPSAN İÇİN BAKLAVACILIK ÇOK ÖZEL , ÇOK HASSAS BİR KONUMDA 

Bakır, baklava sektörüne nasıl adım attıklarını da anlatırken, şu ifadeleri kullandı: “Antepsan olarak baklavaya adım atmamız da fıstığa olan ilgimizden kaynaklanıyor. Antepli baklavayı sever. Biz de seviyoruz. Fıstık işi ile bu kadar yoğun uğraşırken baklavaya da girmesek olmazdı. Baklavadan beklentimiz para kazanmak değil, çocukken yediğimiz baklavalar aklımdan geçiyor. En iyi fistiK ile, en iyi ustalarla, en iyi yağla, taş fırında o çocukluğumda yediğim baklava lezzetini insanlarımıza sunmak adına baklava sektörüne girdik ve bu alanda da ciddi bir marka olduk. O çocukluğumda yediğim baklava lezzetini elde etmek adına baklavamızı sürekli test ediyoruz ve şimdi o lezzete çok yakın biz lezzet ile baklava üretimi yapıyoruz. Baklavanın üretiminde kullanılan tüm ürünleri en iyi imkanlarda ve en usta ellerde imal ediyoruz. Bizim baklavamızdaki kalitenin sırrı da budur. İyi bir baklava ustası bir gün sonranın hava tahminine bakar ve buna göre baklanın şerbetini ayarlar. Baklavanın ununda, şekerinde, yağında ya da fıstığında ya da diğer ürünlerinden birinde kusur varsa o baklava istenen lezzeti vermez. Ustalarımız bu yetkinlikte ve onlara sunduğumuz ürünleri en iyi işleyecek kapasiteye sahip insanlar. Böyle olunca da lezzet kaçınılmaz oluyor. İyi ve kaliteli bir baklava 2 hafta kendini muhafaza eder. Şekerlenmeden kalır ve kalitesini korur.”

  DAVOS’TA BİLE ANTEPSAN BAKLAVALARI TÜKETİLİYOR 

Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü: Gaziantep’te çok ciddi baklava firmaları var ve hepsine saygı duyuyoruz. Biz en iyilerin ligindeyiz ve ciromuz ciddi bir seviyeye ulaştu bu anlamda. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Yurtdışına baklava gönderiyoruz, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin hemen her iline baklava gönderiyoruz. Havalimanı’nda da iki tane şubemiz bulunuyor, şehir merkezinde de şubemiz mevcut ve Türkiye’nin her şehrine bir günde baklava ulaştırabiliyoruz. Yurtdışına da 4-5 günde baklavamızın bulunduğu kargomuz ulaşıyor. Baklavamızda hiçbir kimyasal ürün bulunmuyor. Bu da baklavamızın taze kalmasını sağlıyor. Dubai’ye, İsviçre’ye baklava gönderiyoruz ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. İsviçre’de de bayimiz var. Davos Zirvesi’nde bile bizim baklavamız yeniliyor.”

  ANTEPSAN’IN 5 YILLIK HEDEFİ ÇOK BÜYÜK 

“Bizim baklavamızın yanı sıra kremamız da başka ülkelerde ciddi rağbet görüyor. Amerika sofralarında şu anda Antepsan kremaları yeniliyor. Biz bu anlamda da markalaşıyoruz ve bizim bu ürünlerimiz bu ülkelerde ciddi şekilde markalaştı ve oldukça fazla şekilde tüketiliyor” diyen Bakır, “Önümüzdeki beş yıl içinde Antepsan'ı tüm dünyada tanıtabilmeyi hedefliyoruz. Hedeflerimiz arasında büyük bir çikolata fabrikası kurmak var. Amerika ve Avrupa’da şirketlerimizi açıyoruz. Tüm dünyaya hitap etmek için mutlaka depolarımızın olması lazım. Amerika'da açtığımız şirket üretim de yapacak. Bu üretimi dünyanın büyük market zincirlerine oradan sağlamayı planlıyoruz. Yani hem Amerika'dan hem Türkiye'den Avrupa'da da tabii ki depomuz, dağıtım ağımız olacak. Bunun için şu anda girişimlere başlandı. Şu an şirketler kuruluyor, depolar kuruluyor ve Amerika'da da bir hazır üretim tesisi almayı planlıyoruz. Gerekli girişimlerimiz ve yatırılarımız sürüyor. Bunlar tamalandığında antepsan tam olarak dünya markası oldu diyeceğiz” şeklinde konuştu. 

ANTEPSAN TÜM FUARLARDA VAR 

Antepsan’ın büyük ve kapsamlı fuarların tamamında yer aldığına dikkat çeken Bakır, “Büyük fuarların hepsinde Antepsan’I görebilirsiniz. İhracatımızın olmadığı ülke yok diyebiliriz. Tüm dünyaya ihracat yapıyoruz. Ihracat taleplerine yetişmek için de bir tane daha fabrika açtık ve Nizip’te de hazır vaziyette bir fabrikayı satın aldık ve burada da üretim kapasitemizi hemen devreye koyacağız. Yurtdışına yağacağımız ticaret kapasitemizi, yani ihracatımızı yeni yaptığımız yatırımlarla 4 katına çıkaracağız” diye konuştu.

  ANTEPSAN LEZZET VE KALİTE KELİMELERİ İLE ÖZDEŞLEŞTİ 

Antepsan’ın lezzet ve kalite kelimeleri ile özeşleşen bir firma olduğuna vurgu yapan Bakır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Antepsan’I tek kelimeyle özetleyecek olursak, kalitedir. Antepsan dediğimiz zaman sizin unutamayacağınız, aklınızda kalacak en önemli şey kalite ve lezzeti olur. Siz Antepsan'ın herhangi bir ürününü yediğiniz zaman bir daha başka bir yerden bir ürün bunu samimiyetimle söyleyeyim, yiyemezsiniz. Lokumundan tutun da baklavasına, çikolatasından kremasına, fıstığında tüm ürünlerine kadar bizim işimiz lezzet ve kalitedir.”  

Kaynak: KentHaber27.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ