Basın açıklaması öncesinde konuşan sendika yöneticisi Mehmet Sait Sebat, PTT emekçilerinin uzun yıllardır çeşitli hak kayıpları yaşadığını belirterek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek düzenlemenin çalışanların beklentilerini karşılayacak şekilde hazırlanması gerektiğini ifade etti.
Daha sonra toplanan grup adına basın açıklamasını okuyon Haber-Sen Siirt İl Temsilcisi Hasan Basri Turhan, PTT'nin köklü bir kamu kurumu olmasına rağmen yıllar içerisinde uygulanan politikalar nedeniyle çalışanların özlük hakları ve kuruma olan aidiyet duygusunun zedelendiğini söyledi.
Turhan, 14 Temmuz'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek torba yasa teklifinin sermayenin değil, PTT emekçilerinin hak ve taleplerini esas alan bir düzenlemeye dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 399 sayılı KHK kapsamında görev yapan personelin hak kaybına uğramadan, eğitim durumlarına uygun kadrolara atanmasını, PTT'de kalmayı tercih eden çalışanların mevcut mali, sosyal ve özlük haklarının eksiksiz korunmasını istediklerini dile getirdi.
Açıklamada ayrıca, İdari Hizmet Sözleşmeli personelin iş güvencesini zayıflattığı belirtilen yönetmelik hükümlerinin değiştirilmesi, performans sisteminin kaldırılması, işe alım ve disiplin süreçlerinde keyfi uygulamalara son verilmesi, emeklilik haklarının korunması ve toplu iş sözleşmesi güvencesinin devam ettirilmesi talepleri sıralandı.
PTT emekçilerinin ortak talepleri arasında dağıtım personeline fiili hizmet süresi zammı (yıpranma hakkı) verilmesi ve İHS'li çalışanlara yeşil pasaport hakkı tanınması da yer aldı.