USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü…

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü…

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü…
10-01-2022 14:46
10-01-2022 14:48
Google News

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın çalışanlarıyla bir araya geldi.

Kızlar Tepesi Parkında yerel ve ajans temsilcileriyle bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu, gazetecilerin günlerini tek tek kutladı.

Belediye çalışmalarının sunumunun yapıldığı etkinlikte ildeki vaka sayıları ve yapılan çalışmalara değinen Vali Hacıbektaşoğlu, günün anısını çiçek verdi.

Vali Hacıbektaşoğlu'nun

Gazeteciler Günü Mesajı

“Şeffaf, demokratik, açık bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri de şüphesiz özgür ve tarafsız basının varlığıdır.

Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş, basın ahlak kurallarına uyan, doğru ve tarafsız bir medyanın toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü vardır.

Medya iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, görsel ve yazılı basının yanı sıra internet haberciliğini ve sosyal medyanın etkinlik alanını neredeyse toplumun tüm kesimlerine ulaşacak şekilde kuşatmış; bu nedenle doğru ve tarafsız habercilik anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulur hale gelmiştir.

Basınımız, görevini yaparken, hukukun evrensel değerleri doğrultusunda, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır.

Zor şartlar altında gece gündüz, kar kış demeden 7 gün 24 saat görev yaparak, halkın haber almasına aracılık eden ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren basın mensuplarımızın gayretleri her türlü takdiri hak etmektedir.Toplumun aydınlatılması, bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi yolunda önemli bir görevler ifa eden ve fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin ortak görevidir.İlimizde görev yapan yerel/yaygın tüm medya çalışanları, ilimizin sahip olduğu sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerin korunup geliştirilmesinde gayret göstermekte, ilimizin her alanda gelişmesine, kalkınmasına ve büyümesine mesleki imkânlarını kamuoyuna sunarak, katkıda bulunmaktadırlar.

Bu vesileyle, değerli basın çalışanlarının, ‘10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına meslek hayatlarında, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

EMİYET MÜDÜRÜ                       YILDIRIMOĞLU'NUN MESAJI

Siirt Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu , gazeteciler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajda;  "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın, başlı başına bir kuvvet,bir mektep, bir rehberdir." (1922) Mustafa Kemal ATATÜRK

Kamuoyunun doğru haber alması ve bilgilenmesi gibi önemli bir kamusal görevi ifa eden ve demokratik düzenin en önemli unsurlarından biri olan basınımızın güzide mensuplarının " 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" kutlu olsun.

+++++++++++

BİK Genel Müdürü                    Rıdvan Duran’dan Çalışan               Gazeteciler Günü mesajı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Genel Müdür Rıdvan Duran, pandemi başta olmak üzere çok fazla etmenden etkilenen ancak görevini ifa etmekten asla vazgeçmeyen, kamu yararı gözetmekten, sağduyudan ve ahlaki ilkelerden taviz vermeyen basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

BİK Genel Müdürü Rıdvan          Duran’ın yayınladığı mesaj şöyle;

“Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, gelişmelerden haberdar olması göreviyle çıktıkları yolda kimi yayın organları takdiri hak edecek işler ortaya koyarken, kimileri dezenformasyonu görev edinmiş gibi davranmakta.

Hızlı haber vermek, daha çok okunmak gibi saiklerle haber doğrulama süreçlerini teğet geçen, bu nedenlerle habercilikten çok bilgi kirliliğine hizmet eden anlayışın süreç içinde normal ölçülere geleceğine inanıyorum.

Kurum olarak, iki yıldır pandemiden etkilenen basın kuruluşlarına ve basın çalışanlarına yönelik desteklerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Eğitimler, istişare toplantıları düzenliyoruz. Dezenformasyondan kaçınmanın, doğru habercilik yapmanın önemine değiniyor, uzman destekleri ile gazetelerimizi ve çalışanlarını bir araya getirmeye devam ediyoruz.

Basına destekle geçen 61 yılı ardımızda bırakırken, sorumluluğumuzun farkında olarak 2022 yılında da basınımızın yanında olma görevini sürdüreceğiz.

Evlerimize kapanmak zorunda kaldığımız, afetlerin canımızı yaktığı günlerde, yayın organlarında haberler hiç eksik olmadı. Tam zamanında bizlere ulaştırıldı.

Her şart ve zorlukta vazifesini yerine getiren gazetecilerimize emekleri için teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

++++++++++++

Teknogenç'ten 10 Ocak            çalışan gazeteciler günü mesajı

2021-2022 eğitim öğretim yılında kayıtlara başlayan Siirt Teknogenç Koleji öğrencileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret ederek, çalışanların gününü kutladı.

Erkan Tekçe öncülüğündeki öğrenciler, gazetemiz yetkilileriyle sohbet etti, gazeteciler gününü kutladı.

+++++++++++++

Mesleklerinin zor ve yıpratıcı koşullarına rağmen halkın haber alma hakkı için mesai kavramı gözetmeksizin emek sarf eden gazetecilerimizin  "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"  kutlu olsun.

Vefat eden gazeteci büyüklerimize Allahtan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerim.

Ergün DEMİRHAN

Tarım ve Orman İl Müdürü

++++++++++

Tüm gazeteci arkadaşlarımın çalışan gazeteciler gününü kutlar, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da  rahmetle anıyorum. Tüm basın çalışanlarına meslek hayatlarında, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, emekleri için çok teşekkür ederim.

Mehmet Şükrü URAS

İl Basın ve Halkla

İlişkiler  Müdürü

+++++++++++++++++

Gününüz kutlu, geleceğiniz özgür olsun..

Av.Mehmet Ali Özel

++++++++++

Saklan’dan Gazeteciler                 Günü mesajı!

CHP Siirt İl Başkanı Cafer Saklan, 10 Ocak Gazeteciler Günü ile ilgili mesaj yayınladı.

Gazetecilerin bir kentte ve ülkede vatandaşların gözü, sesi, kulağı olduğunu söyleyen CHP Siirt İl Başkanı Cafer Saklanşunları söyledi:İnsanların haber alma hakkı için canla başla çalışan, gecesini gündüzüne katan gazetecilerimizim gösterdikleri özveri ve fedakârlıklar taktire şayandır. Amasız fakatsız gündemi ilgilendiren her olayın peşine koşan, kamuoyunu aydınlatan bilgileri aktaran ve bu uğurda alın teri döken tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü kutluyorum” dedi.

++++++++

Tüm gazeteci arkadaşların 10 ocak çalışan gazeteciler gününü kutlar, meslek hayatlarında, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Zeki Eren

++++++++++++

10 ocak çalışan gazeteciler gününü kutlar yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Kadir Özdemir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ