USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

2020 yılı projelerle dolu dolu geçirildi

Aksaray Belediyesi, 2020 yıl içerisinde şehre değer katacak birçok projeyi hayata geçirirken seçim sürecinde vaat edilen fiziki yatırımların da temellerini attı.

2020 yılı projelerle dolu dolu geçirildi
29-12-2020 12:36
Google News

2020 yılında bir taraftan Covid-19 salgınına karşı halk sağlığını korumanın mücadelesini veren Aksaray Belediyesi, daha önce planladığı projelerden ve fiziki yatırımlardan da taviz vermedi.

Korona Virüs salgınının ilk görüldüğü 2020 yılı başlarından itibaren çalışmalara başlayan Aksaray Belediyesi yıl boyunca virüse karşı bilgilendirme, denetleme ve dezenfekte çalışmalarını sürdürdü.

Belediye Başkanı Evren Dinçer'in talimatları doğrultusunda AKMEK biriminde kurulan maske üretim atölyelerinde 3 Milyon'un üzerindeki maske belediye ekiplerince üretilerek vatandaşlara dağıtıldı.

Pandemi sürecinden ekonomik olarak etkilenen esnaflara Bin TL nakdi destek sağlandı. Süreç içerinde vatandaşların su tahsilat borçları ertelenerek su kesintilerinin önüne geçildi.

Birçok ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımları yıl boyunca belediye ekiplerince ulaştırıldı. Aksaray Belediyesi'nin Evde Temizlik Ve Bakım Hizmetleri projesi kapsamında bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek ev içi temizlikleri düzenli olarak yapıldı.

Pandemi sürecinde salgının yayılımını azaltmak adına Bilim Kurulunca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşandı. Bu kısıtlamaların olduğu süreçte vatandaşların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak adına birçok sanatsal ve kültürel faaliyet gerçekleştirildi. Bu etkinliklere vatandaşlar evlerinin balkonlarından katılma imkânı verildi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer'in talimatları doğrultusunda pandemi sürecini hassasiyetle takip eden Aksaray Belediyesi ekipleri bu süreçte daha önceden planlanan yatırımları da ihmal etmedi.

Şehrin tarihi kimliğini üzerinde taşıyan tarihi Kalanlar Köprüsü restore edildi. Ayrıca Kalanlar Mahallesinde bulunan yeşil alanda hayata geçecek olan Kalanlar Millet Bahçesi ve Kalanlar Millet Kıraathanesi için çalışmalar başlatıldı.

2020 yılı içerisinde eğitim ve kültür alanında köklü yatırımlar yapan Aksaray Belediyesi yakın zamanda açılışını yapacağı Bilim Merkezini hazır hale getirdi. Gençlerin kendini geliştirebilecekleri teknolojik donanımlar yerleştirildi.

Aksaray Belediye'nin eğitim ve kültür alanında hayata geçirdiği bir diğer yatırım ise Fatih Mahallesinde bulunan Genç Osman Millet Kıraathanesidir. Aksaray'ın ilk Millet Kıraathanesi olma özelliğine sahip olan Genç Osman Millet Kıraathanesi içerisinde zengin kitap varlığı ile vatandaşlara hizmet veriyor.

Aksaray'da gençlerin ve kitap severlerin kitap kaynaklarına kolay ulaşması ve konforlu ortamlarda kitap okumaları için şehrin muhtelif yerlerine 2020 yılı içerisinde 3 farklı mahalleye temel atma töreni gerçekleştirdi. 2020 yılında temeli atılan kitap konaklarının 2021 yılı içerinde tamamlanarak açışının yapılması için inşaat çalışmaları sürdürülüyor.

Tarihi değerlere sahip çıkarak çalışmalar yürüten Aksaray Belediye 2020 yılı içerisinde Bedir Muhtar Kabristanlığı yanına Bedir Muhtar Cami ve Külliye Projesinin temelini attı.

Mahalle kültürünü yaygınlaştırma adına Hamidiye Alaca mahallelerinde Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisin inşaat çalışmaları başlatıldı. Projenin inşaat çalışmaları hızla sürdürülerek 2021 yılı içerisinde hizmete açılacağının bilgisi paylaşıldı.

Kadınların zamanlarını verimli bir şekilde geçirdikleri kadın aktivite merkezlerinin sayısı artırıldı. TOKİ bölgesinde ve Aratol mahallelerinde yapımı tamamlanan kadın aktivite merkezlerinin açılışı yapılırken Nakkaş mahallesinde yeni bir Kadın aktivite merkezinin temelleri atılarak inşaat çalışmalarına geçildi.

Yeşil Aksaray isminin şehrimizle tekrar özdeşleşmesi adına park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri şehri merkezinde 130 bin fidanı yıl içerisinde toprakla buluşturdu.

Engelli vatandaşlara fırsat eşitliği tanımak adına engelsiz park vatandaşların hizmetine sunuldu. Aynı şekilde Engelli Vatandaşlara ve ailelerine verimli zaman geçirecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi için çalışmalar başlatıldı.

Çevre dostu bir belediye örneği sergileyen Aksaray Belediyesi yıl boyunca sıfır atık projesini takip ederek tonlarca atığın tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağladı. Katı Atık Depolama tesisi üzerinde çalışmalar başlatıldı.

Kendi kendine yetebilen bir Belediye olmak adına mevcut potansiyelleri en iyi şekilde kullanan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Bağlı Köy mevkiinde bulunan Aksaray Belediyesine ait alanda yenilenebilir enerji tesisi kurdu. Kurulan tesis ile güneş enerjisi elektriğe dönüştürülerek kullanılması planlandı.

Şehirde içme suyu kalitesini artırtmak için sağlıksız olan içme su hatlarındaki asbest boruları değiştirme çalışmaları yıl boyunca devam etti. 2020 Yılında da kent merkezinde 17 Bin 819 metre asbest boru hattını iptal edilerek yerine yeni nesil uzun ömürlü sağlığa zararsız polietilen tipi borularla değiştirildi. Değiştirilen asbest borularla yeni döşenen polietilen içme suyu borusu 38 bin 256 metreye ulaştı. Belirlenen plan doğrultusunda hala asbest borular değiştiriliyor.

2020 yılı içerisinde şehir genelinde toplam 100 Bin metre kanalizasyon çalışması yapıldı. Kanalizasyon eksiklikleri büyük oranda giderildi.

Vatandaşları olası doğal afetlere karşı korumak adına Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Bilgilendirme ofisi kurularak vatandaşların kentsel dönüşüm projesine destek vermesi istenildi.

Şehrin hızla büyümesine yetişmek ve sürekliliğini sağlamak adına yeni yol, bulvar ve cadde açma çalışmaları 2020 yılı içerisinde gerçekleşti. Bu çalışmalardan biri de 6.5 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki bir bulvar yoludur. Bu bulvar, Hürriyet ve İstiklal Mahallesinden başlayarak Yavuz Sultan Selim, Mehmet Akif Ersoy, Selçuklu Mahallelerini Hacılar Harmanı Mahallesine bağlanıyor. Bu güzergâhtaki bulvar yolu Hacı Harmanı Mahallesinde bulunan toptancılar sitesi alt geçidine bağlanacak. Bulvar çalışmasının önemli bir kısmı yıl içerisinde tamamlandı.

Belediye başkanı Evren Dinçer'in şehrin aynası olarak tabir ettiği Aksaray Şehirlerarası otobüs terminali de şehre yakışır bir biçimde düzenlenerek hizmete açıldı.

Vatandaşlara zamanında ve kaliteli hizmet sunmak için araç envanterlerine 2020 yılı içerisinde yeni araçlar eklendi. Çok sayıda iş makinası Belediye Başkanı Evren Dinçer'in girişimleri ile araç otoparkına kazandırıldı. Ayrıca şehir içi ulaşımda vatandaşlara kaliteli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunmak için 6 adet toplu ulaşım aracı vatandaşların hizmetine sunuldu.

Aksaray Belediyesi, 2020 yılını projelerle ve yatırımlarla dolu dolu olarak geçirdi. 2021 yılında ise proje ve yatırımların artarak devam edeceğinin bilgisi yetkililerince paylaşıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ