USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Balıkçı restoranına giden İmamoğlu'ndan açıklama! CHP'lilerin yalanı ellerinde patladı

İstanbul dün kar kabusu yaşadı. Yollar saatlerce kapalı kaldı, vatandaşlar mahsur kaldı. İBB Başkanı İmamoğlu'nun ise balıkçı lokantasında çekilen fotoğrafı gündeme oturdu. İddianın gerçek olduğu ortaya çıktı, İmamoğlu açıklama yaptı.

Balıkçı restoranına giden İmamoğlu'ndan açıklama! CHP'lilerin yalanı ellerinde patladı
25-01-2022 19:12
Google News

İstanbul, dün akşam aniden bastıran karla adeta kabusu yaşadı. Ana arterler durdu. Çevreyolunda mahsur kalan vatandaşlar saatlerce bekledi. Bazıları da uzun süren yürüyüşün ardından evlerine varabildi. 

İstanbul kar kaosunu yaşarken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "çalışmaların güzel gittiğini" açıkladı. Bu paylaşıma tepkiler gelirken, çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 

Gazeteci Cengiz Alçayır, İmamoğlu'nun balık lokantasından fotoğrafını paylaştı. Alçayır, "İstanbul'da hayat felçken, insanlar eve gidemiyorken sizce CHP'li belediyeci nerede? Sıcacık bir ortamda. Şu anda Sarıyer Rumeli Kavak'taki Kahraman Balıkçı'da rakı-balık sefasında" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA
İstanbul'da hayat FELÇ iken, insanlar evine gidemiyorken,
Sizce CHP'li belediyeci nerede?
️Söyleyeyim;
SICACIK BİR ORTAMDA
Şu an Sarıyer Rumeli Kavak'taki Kahraman Balıkçı'da
Rakı-Balık sefasında..! pic.twitter.com/U7D9JBQUfA

— Cengiz ALÇAYIR (@AlcayirCengiz) January 24, 2022

İddia kısa sürede gündem oldu. İstanbullular habere isyan etti. İBB'den herhangi bir açıklama yapılmazken, fotoğrafı haberleştiren; aralarında Haber7'nin de olduğu haber siteleri hedef gösterildi. 

İmamoğlu'ndan akılalmaz öneri! Herkes kendi kaldırımını temizlemeliİmamoğlu'ndan akılalmaz öneri! Herkes kendi kaldırımını temizlemeli

FOTOĞRAF ESKİYMİŞ, RESTORAN ERKEN KAPATMIŞ(!)

CHP'li Barış Yarkadaş, "Hiç utanma kalmadı" diye tepki gösterdi, fotoğrafın yazın çekildiğini öne sürdü.

Hiç utanma kalmadı!

Yaz aylarında çekildiği her halinden belli olan bir fotoğrafı paylaşıyor ve “İmamoğlu kar yağarken restoranda keyf çatıyordu” diye yazıyorlar.

Restoran sahibi “Kar var diye erken kapattık” diyor, yine de yalana devam ediyorlar.

İşimiz gerçekten zor… pic.twitter.com/8K0an8vaJ6

— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) January 25, 2022

GÜRSEL TEKİN HABERLEŞTİREN SİTELERE "YALANCI" DEDİ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de İmamoğlu'nun canlı yayın yaptığı saatleri paylaşarak haberin yalan olduğunu iddia etti. 

Bakın dün gece saat 21.34. @ekrem_imamoglu Twitter'da canlı yayında. 500 bin kişi izliyor. Saat 22.58. Yine canlı yayında. Yine 500 bin kişi izliyor. Gece 00.13. Yine canlı yayın. Hala "balıkçı" diye haber yapıyorlar. Yalanın merkezi yandaş medya ve AKP sözcüleri. pic.twitter.com/H9xmFUnOF6

— Gürsel Tekin (@gurseltekin34) January 25, 2022

MASA BAŞI İMAMOĞLU SAVUNMASI!

Aykırı Gazetesi ise, Haber7'nin de aralarında olduğu haber sitelerini hedef göstererek sözde gerçeği açıkladı. Haberde, restoran yetkililerinin iddiaları yalanladığı belirtildi. İşletme sorumlusunun, "Çıkan haberler yalan. İBB Başkanı dün buraya gelmedi. Fotoğraf geçmiş bir zamana ait. Biz, zaten dün kar yağışından dolayı restoranı erken kapattık" ifadelerine yer verildi. 

Aykırı'nın haberinde, İmamoğlu'nun balık lokantasına gitmesini haberleştiren siteler hedef alındı.

Muhalif gazeteler İstanbul'daki çileye sessiz kaldıMuhalif gazeteler İstanbul'daki çileye sessiz kaldı

RESTORAN İŞLETMECİSİ DOĞRULADI: BİR SAAT KALDILAR

Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Gündeme Dair Her Şey'e konuşan restoran işletmecisi, İmamoğlu'nun dün akşam restorana geldiğini doğruladı. Görüşmenin ses kaydı Twitter'dan yayınlandı. Ses kaydında, işletmecinin, "Rezervasyonları bir ay önceden yapıldı. Dün akşam 6 gibi geldiler. Bir saat kaldılar, gittiler" dediği duyuluyor.

gdh, #İBB Başkanı #Ekrem İmamoğlu'nun 24 Ocak 2022'de Balıkçı Kahraman'da İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yediğini, fotoğrafın 1 ay öncesine ait olmadığını teyit etti. Balıkçı Kahraman ile olan görüşmemize ilişkin kayıt videoda. pic.twitter.com/B5bL48c28g

— Gündeme Dair Her Şey (@gundemedairhs) January 25, 2022

MURAT ONGUN'IN ARGÜMANI AYNI: TROLLER

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise, haberi yalanlayıp, haberleştirenleri "trol" olmakla suçladı. 

MURAT ONGUN'UN CENEVRE'DEN YAZDIĞI İDDİA EDİLDİ

Ancak, "sıcak evinde oturup trollük yapanları" eleştiren Ongun'da İstanbul'da değil Cenevre'de olduğu iddia edildi.

İstanbul’da olağanüstü bir kar yağışı ve olağanüstü bir mücadele var. Böyle zamanlar “trol” ordularının ekmek teknesidir.Tüm kamu kurumları ve belediyelerimiz var gücüyle mega kentte çalışıyor. Sıcak evinde oturup trollük yapanın değil, sahada mücadele edenin yanında olma zamanı.

— Murat Ongun (@Mrt_Ongun) January 24, 2022

MURAT AĞIREL'DEN İLGİNÇ SAVUNMA: HABER DOĞRU AMA ÖNEMLİ OLAN...

Haberin gerçek olduğunun ortaya çıkmasının ardından Gazeteci Murat Ağırel, Twitter'da ilginç bir açıklama yaptı. Haberin doğru olduğunu kabul eden Ağırel, "İBB tüm birimleri ile Kar nedeniyle meydana gelen aksaklıkları gayet başarılı yönetmiştir. Önemli olan durum budur" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda görüntüleri paylaşıldı. İşletme yetkililerinin fotoğrafı yalanladığı iddia edildi.

İşletme sahibi ve Sayın İmamoğlu ile görüştüm.

Olay doğru.

Ekrem Bey saat 18’de oradaymış. Saat 19’da da AKOM’a gitmek için çıkmış.

+++

— Murat AĞIREL (@muratagirel) January 25, 2022

İMAMOĞLU: BİR SAATLİK YEMEK MOLAM BİLE KONUŞULUYOR

İBB Başkanı İmamoğlu, iddianın doğrulanmasının ardından açıklama yapmak zorunda kaldı. 19 saatlik mesaide bir saatlik yemek molasının bile konuşulduğunu söyleyen İmamoğlu, şu açıklamaları yaptı: 

Kar yağışı sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi olumsuz etkiledi. Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama “vurun abalıya” misali malum medyada varsa yoksa İBB’den bahsediliyor.

3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.

Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir.

Kar yağışı sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi olumsuz etkiledi. Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama “vurun abalıya” misali malum medyada varsa yoksa İBB’den bahsediliyor.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) January 25, 2022

 

KAYNAK : Haber7
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ