USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Gazetemizin konuğu olan SİÜ Rektörü Prof. Dr. Şındak: "SİÜ BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI SAĞLAYACAK"

Gazetemizin konuğu olan SİÜ Rektörü Prof. Dr. Şındak: "SİÜ BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI SAĞLAYACAK"

Gazetemizin konuğu olan SİÜ Rektörü Prof. Dr. Şındak: "SİÜ BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI SAĞLAYACAK"
15-06-2021 16:43
15-06-2021 16:45
Google News
Gazetemiz Sonsöz'ün "Sohbet Programı"nın bu haftaki konuğu olan SİÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Tıp Fakültesi, üniversitenin bilimsel ve akademik çalışmaları, tarım ve hayvancılık, ihtisaslaşma, uzaktan eğitim ve sosyo-kültürel çalışmalara yönelik önemli bilgiler paylaştı.
Aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında çok daha ilerde olan SİÜ'yü bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak hale getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Şındak, Tıp Fakültesi ile ilgili çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini, Kezer Kampüs alanında morfoloji binasının inşaat çalışmalarına bu yıl içinde başlanacağını aktardı.
Şındak, özetle şunları aktardı:
"Tıp Fakültesiyle ile ilgili çalımalar yavaş gitmiyor. Bu yıl diğer yıllardan daha fazla ödenek aldık. Morfoloji binasının projesi çizildi, Kezer Kampüs alanında 12 bin metre kare kapalı alana sahip morfoloji binasının bu yıl temeli atılacak. Bir an önce temelini atıp bitirmeyi amaçlıyoruz. Proje 1 anfi, 18 derslik, 2 laboratuvar ve kütüphaneden oluşacak. Tıp Fakültesinde 28 Mayıs 2021 tarihi itibariyle 20 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Bunlardan 5’i profesör doktor, 3’ü Doçent Doktor ve 12’si Doktor Öğretim Üyesi kadrosunda görev yapmaktadır. 
YÖK'e Tıp Fakültesi için ayrıca ek kadro talebinde bulunduk. Öğretim Üyelerimizin hepsi Sağlık Bakanlığı ile imzalanan “Birlikte Kullanım Protokolü” gereğince Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile sözleşme imzalamıştır. Tıp Fakültesi birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimiz eğitimlerini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdürmektedirler. Bir an önce morfoloji binasını bitirip eğitimimizi burada sürdürmeyi düşünmekteyiz.
UZAKTAN EĞİTİM
Öğrenci Merkezli eğitim felsefesini benimseyerek, tüm eğitim sürecini paydaşların geri bildirimlerine göre yeniden dizayn ederek sürdürmektedir. Salgın sürecinde gerekli altyapıyı hızlı bir şekilde oluşturarak öğrencilerimize eğitim- öğretim faaliyetlerinin aksamasının önüne geçilmiştir. Uzaktan eğitim merkezimizde ayrıca ulusal/uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, kamu kurumlarına ve özel kuruluşlara, kişilere uzaktan eğitim kapsamında verilecek ders, seminer, konferans ve benzeri çalışmalara yönelik proje geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi planlanmaktadır.
Üniversitemizde başlatılan kalite çalışmaları çerçevesinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen BBS Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. tarafından 19-20.11.2019 tarihleri arasında gerçekleşen dış tetkik sürecini başarıyla tamamladı. ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Kalite Standardı belgesini almaya hak kazandı. 
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE
“Mekânda Erişebilirlik” kategorisinde 41 Üniversiteden 345 başvuru arasından Turuncu Bayrağı almaya hak kazanan üniversitemiz, engelli öğrenciler için engelsiz eğitim adına yaptığı yatırımların meyvesini aldı. Bu çalışma kapsamında; merdivenler, rampalar, asansörler korkuluk, tırabzan ve tutamaklar, geçit, hol ve koridorlar, kapılar pencereler, ıslak hacimler – tuvaletler yemekhane ve kafeteryalara yönlendirici levha (tabela) ve uyarıcı işaretler konulmuş ve bu alanlar engelli vatandaşlar için erişilebilir hale getirilmiştir. Bu kapsamda binalara rampalar koyulmuş, girişler ve uyarıcılar kolay algılanabilir niteliğe kavuşturulmuş, zeminlerde kaydırmaz malzemeler kullanılmış, daha geniş manevra alanları ayrılmış, Acil çıkışlar, kurtarma alanı ve bina girişleri arasında her iki yönde de görsel, işitsel, uluslararası standartlara uygun algılanabilir uyarılara yer verildi.
TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİMİZ
Tarım ve Hayvancılık alanında ihtisaslaşan  üniversitemiz dış paydaşlarımızla sağlıklı, verimli bir yol almak için çeşitli adımlar atmaktadır. Teknoloji Transfer Ofisi’nin kurulması ile üniversitemizde yürütülen bilimsel faaliyetlerin ilgili olduğu alanlara aktarılarak üretime geçirilmesi, prototip ürüne dönüştürülmesi ve ticarileştirilmesi, bölgede faaliyetlerini yürüten yatırımcıların ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu akademik dinamiklere kolaylıkla erişimlerinin sağlanması ve bu kuruluşların üniversite ile iş birliklerini artırmak açısından oldukça önemlidir. 
KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ KALİTEYİ ARTIRACAK
Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini güçlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetleri sürüyor. Ülkemizdeki KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) paydaşları arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal yenilik ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak amacıyla üniversitemiz bünyesinde “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi” kuruldu. Bu merkez sayesinde kamu, üniversite ve sanayi işbirliğine kaliteli bir model oluşturuldu
HOCA VE ÖĞRENCİLER, ÇUKUROVA VE GEBZE'DEN YARARLANABİLECEK
Üniversitemiz “YÖK Anadolu Projesi" kapsamında Çukurova ve Gebze Teknik Üniversiteleri ile eşleşti. Bu sayede üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak bilimsel toplantı, proje ve etkinlikler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Aynı zamanda bu üniversiteler arasındaki bilimsel çalışmaları da artıracaktır.
KEZER KAMPÜSTE SEYİR TERASI 
Öğrencilerimizin ve personellerimizin yaklaşık 40 m yükseklikte, Kezer Yerleşkesi’ne hakim iki tepe üzerine oluşturulacak olan rekreasyon alanında sosyalleşerek kaliteli vakit geçirebilecekler. Tamamlanan diğer projelerden biri de Fen-Edebiyat Fakültesi ve BESYO binalarının çelik çatılarının yapılmasıdır. Öğrencilerin sosyal ve sportif etkinliklerini rahat bir şekilde sürdürmeleri için Kezer Yerleşkesine basketbol ve voleybol sahası kazandırıldı. Ayrıca Kezer Yerleşkemizde 850 m uzunluğa ve 2.40 m genişliğinde çift şeritli bisiklet yolu yapıldı
SİİRT TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ BİR NOKTAYA ULAŞACAK
Payetleme merkezi inşaatı hızla sürüyor. Dekan olduğum dönemde bu projenin üzerinde hassasiyetle durdum. Veteriner Fakültemize bağlı olarak kurulacak “Küçükbaş Hayvan Sperma Payetleme Birimi”, Aktaş mevki üzerinde 3519 m2 kapalı alana sahip proje, bölgede tarım ve hayvancılığın daha da yaygınlaşmasını ve markalaşmasını sağlayacak. Tesis; içerisinde laboratuvar binası, güvenlik binası, karantina binası, payetleme depo binası, iki adet hayvan barınağı ve su deposu bulunan kompleks bir yapıdan oluşmaktadır. Tesisin inşaatın yüzde 40’ı tamamlandı. 
Ülkemizde sadece Siirt’e özgü olan bu proje içerisinde; idari bina laboratuvar binası (977.31 m²), güvenlik binası (398.00 m²), karantina binası (301.76 m²), su deposu (224.28 m²), payetleme deposu binası (572.00 m²), hayvan barınağı 1 binası (522.56 m²), hayvan barınağı 2 binası (522.56 m²) yer almaktadır.
BÖLGENİN EN BÜYÜK HAYVAN HASTANESİ SİÜ'DE
Kezer Yerleşkesinde 8500 metrekare kapalı alana sahip olarak inşa edilen ve şu an yüzde 40’ı tamamlanan ve bitirildiğinde bölgenin en iyi hayvan hastanesi olacak durumdadır. Hastane binası, ek maddi destek sağlandığı takdirde bu yıl içerisinde bitirilmesi düşünülmektedir. Binada 32 öğretim üyesi odası, görüntüleme ünitesi (Röntgen, Ultrason), küçükbaş hayvan muayene odası (9 adet), küçükbaş hayvan ameliyathanesi (3 adet), anestezi odası, acil muayene odası (2 adet) kedi-köpek hospitalizasyon odası, egzotik hayvan muayene odası, enfeksiyon odaları, sığır muayene odası (4 adet), sığır ameliyathanesi (2 adet), sığır müşahede odası (4 adet), at muayene odası (3 adet),  at ameliyathanesi (2 adet), at müşahede odası (4 adet), preoperatif hazırlık odası, amfi, merkezi laboratuvar ve eczane yer alacaktır. Güneydoğuda yatılı hasta kabul eden tek hayvan hastanesi olacaktır.
DEVAM EDEN PROJELER
13 000 m2 kapalı alana sahip Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO eğitim binasının temel atma çalışmaları başlamış durumdadır. 3 adet basketbol ve voleybol sahası yapımı, mesire alanı, fırın kafe inşaatı yapımı, Kezer Yerleşkesi içerisinde ŞOK market açılışı hazırlıkları sürüyor.  18 bin metrekare kullanım alanı olan içinde 2 anfi, 35 derslik, 8 laboratuvar ve kütüphane olacak şekilde Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının temeli bu yıl içinde atılması planlanmaktadır. 
Yerleşkelerimizin daha cazibeli olmasını sağlamak için asfalt, ışıklandırma çalışmaları yapılıyor. Tüm bu çalışmalar ve planlanan projelerin hayata geçmesiyle üniversitenin her yönüyle cazibesi artacaktır.
YEREL ÜRÜNLERİN ÜRETİMİ VE MARKALAŞMASI
Yerel ürünlerin üretimi ve markalaşmasını sağlamak için daha önce fıstıklı kolonyası ve Menengiç (bıttım) yağı üretimi yapılmıştı. Yerel ürünlerin üretilmesi ve pazarlanması ve nihayetinde marka değerini artırmak için büyük gayretlerimiz var. İleriki zamanlarda et ve süt ürünleri üretimi yapacak prototip işletmeler kurmayı planlıyoruz. Buradaki amaç üreticilere bu işin iptidai usullerle değil de bilimsel tekniklerle yapılmasında yol göstermektir.
4 YILLIK KISA-ORTA-UZUN VADELİ HEDEFİMİZ VAR
SİÜ yönetimiyle üniversitenin sınırlarını kırdık. Akademisyenlerimiz paydaş üniversite olan Çukurova ve Gebze Teknik Üniversiteleri ile ortam çalışması yapabilecek. Bu çalışmayı önemsiyoruz. Kısa vadede yapılanları anlattık, orta vadede projelerimiz sürüyor. Tarımda verimi artırmayı, maliyeti düşürmeyi amaçlayan proje ve çalışmalarımız var. Her fakültenin ulusal ve uluslararası marka olacağı bir çalışma yapmasını sağlayacağız.  Tarım ve Hayvancılık başta olmak üzere her alanda şehri kalkındıracak, bölgesel kalkınmaya katkı yapacak çalışmalar olacak. Siirtli vatandaşlardan istediğim şudur: fikri olan vatandaşlarımızı,  üniversiteye bizimle istişare etmeye bekliyoruz." 
SİÜ BÜYÜK HEDEFLER PEŞİNDE
Gazetemiz Sonsöz yetkililerinin tüm sorularına içtenlikle cevap veren Şındak, yeni yönetimiyle güven verirken, özellikle SİÜ Veteriner Fakültesi Dekanı iken 2 yıl önce ilk patentini alan üniversitenin hedeflerini Tıp, Ziraat ve Veteriner fakülteleriyle daha da ileriye taşıyacağı izlenimi oluştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ