8 yıldır Siirt’te göreve yapan ve idarecilik anlamında da önemli deneyim kazanan Kaynak, gazetemiz Sonsöz’ün “Sohbet Özel” programının bu haftaki konuğu oldu, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sağlıktaki kalitesi, kısa ve orta vadede hedeflerini anlattı.
Kısa vadede önemli bir eğitim merkezi haline getirmeyi hedefledikleri hastaneyi tıp öğrencileri için de çok ideal bir eğitim alanı haline getirmek istediklerini aktaran Kaynak, “2 yıl sonra ilk mezunlarını verecek olan tıp öğrencileri için fark oluşturmayı ve kalite standartlarını en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu hedefimize de emin adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.
Siirt’te sevklerin azaldığını, hastanenin kardiyoloji, kadın doğum ve göz branşlarıyla bölgenin çekim merkezi haline geldiğini anlatan Kaynak, özetle şunları aktardı:
“Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi her geçen gün büyüyen ve hasta yükü artan bir hastane. Doğal olarak da büyük hastanelerin küçük sıkıntıları olabiliyor. Biz bu sıkıntılarız en aza indirdik. Çok önemli ameliyatlar yapılabiliyor. Hatta kardiyoloji, göz ve kadın doğum branşlarında her türlü hizmeti veriyoruz, bu branşlarda sevkler minimize edildi. Böğlerde göz kliniği alanında önemli merkez haline geldik. Oluşturduğumuz bu hizmetlerin kalıcı hale gelmesini de sağladık. Biz gittikten sonra bile bu hizmetler devam edecek.”
“HEKİMLER TARAFINDAN ARTIK TERCİH EDİLEN BİR HASTANE OLDUK”
Kaynak, hastanenin kalitesinin artmasıyla marka değerinin de ortaya çıktığını dile getirerek, “Hekimler tarafından artık tercih edilen bir hastane olduk. Hatta il dışından arayan bazı hekimlere buradaki sağlık ve eğitim altyapısı ve tıbbı cihazlardan bahsettiğimizde bu hekimlerin gelmek için can attığına tanık olabiliyoruz. Hastane akademik çevreler için önemli bir kariye alanı olarak da görülüyor. Bu kalite daha da artacak. Siirtlilerden ricamız bu hizmeti sahiplenmeleridir.” dedi.
Hastanede 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini dile getiren Kaynak, “Saat 08.00-17.00 mesai kavramı yok bizde. Biz hekimler beyaz önlüğü giydik mi mesaiye bakmayız, günün 24 saati gece bile telefonumuz çaldığından hastaneye geliyoruz vatandaşa hizmet ediyoruz.” Dedi.
Bazı hasta yakınlarının Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) yönelik şikayetleri olduğu yönündeki soruya kaynak, şunları söyledi:
“Bakanlığın sistemi oturması için büyük çabası var. Elimizden geldiği kadar vatandaşı mağdur etmiyor, Uzak köyden gelen (sıra almamış) vatandaşların mağdur olmaması için bizzat ben bile muayene ediyorum, bakmadan göndermiyorum. Tüm vatandaşlardan talebimiz 182 randevu sistemini takip etmeleridir. Çünkü bu sistem hastanede uzun kuyruk ve kalabalığın önüne geçmesi için yığılmaları önlemek için getirildi. Hatırlayan hastanelerdeki eski kuyruk ve muayene sıralarını. Türkiye oradan buraya geldi. Özellikle insanımızın iyi bir sağlık hizmeti alması bizim için çok büyük mutluluktur. Ekip olarak burada kurumsal yapımı oturttuk, inşallah bizden sonra da bu sistem devam edecek.”
Başhekim Kaynak, hastanedeki sağlık kalitesinin artmasında Vali, milletvekili, rektör ve İl Sağlık müdürü ile diğer birimlerden büyük destek gördüklerini sözlerine ekledi.
Fehat 12 ay önce
Fehat 12 ay önce