USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Karaköy Güllüoğlu, MSA iş birliğiyle baklava ustalığının inceliklerini öğretecek

Karaköy Güllüoğlu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) öğrenci ve mezunları için Osmanlı saray mutfağından çıkan baklava hamurunun inceliklerini ve baklava ustalığının zanaata dönüşen yolculuğunu gelecek nesillere aktarmak için eğitim verecek.

Karaköy Güllüoğlu, MSA iş birliğiyle  baklava ustalığının inceliklerini öğretecek
28-02-2022 17:12
Google News

Yaklaşık 18 yıldır yiyecek-içecek eğitimi konusunda faaliyet gösteren Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) ve 1843’ten beri köklü geleneğini geliştirerek geleceğe taşıyan Karaköy Güllüoğlu, ‘baklava hamurunun tüm inceliklerini gelecek nesillere öğretmek amacıyla’ yeni bir eğitim programı başlattı. Karaköy Güllüoğlu’nun, MSA öğrencileri ve MSA mezunlarına özel olarak hazırladığı eğitim programında; MSA’nın alanında uzman şefleri ve Karaköy Güllüoğlu’nun baklava ustaları tarafından katılımcılara, baklava hamurunun incelikleri ve temeli öğretilecek. İlki geçtiğimiz ay gerçekleştirilen, bir sonraki ise 7-18 Mart tarihleri arasında verilecek olan eğitimler, 10 öğrenci ile sınırlı olacak. Sonrasında da belirli periyodlarla devam edecek olan eğitim programı, yılda altı kez açılacak.

Yenilikçi ürünler geliştirilmesine katkı sağlamak hedefleniyor

Teknolojinin gelişmesi ve makine kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, el yapımı baklava üretimine ihtiyaç kalmayacağı gibi farklı görüşlere rağmen; geleneksel baklava üretiminin orijinal halinin ‘el yapımı’ olduğunu belirten Karaköy Güllüoğlu ve MSA, bu nedenle baklava ustalarına ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor. Programın temel hedefi ise geleneksel baklava zanaatını gelecek nesillere aktarmak, baklava hamurunun inceliklerini meslek erbaplarına öğreterek yenilikçi ürünler geliştirilmesine katkı sağlamak. İki markanın iş birliği kapsamında oluşturduğu bu özel program ile özellikle baklava hamurunun detaylarının aktarılmasıyla, gastronomi alanında üretilecek farklı lezzetlerin denenmesine ve geliştirilmesine imkân sunulmuş olacak.

Baklava hamurunun tüm detaylarına odaklanılacak

Baklava üretimi, geleneksel baklava yapımı, hammaddenin önemi, baklava dünyasının temel kavramları ve süreçleriyle birlikte, baklava hamurunun tüm detayları da eğitim kapsamında katılımcılara aktarılacak. Hem MSA’da hem de Karaköy Güllüoğlu’nda yapılacak eğitimlerde MSA şefleri ve Karaköy Güllüoğlu ustaları yer alacak. Dersler uygulamalı eğitimlerle gerçekleştirilecek. Öğrenciler hamur açmanın detaylarına odaklanacak ayrıca şekil verme, şekillendirme, dilimleme, pişirme, şerbetleme gibi baklavanın püf noktalarını öğrenecek. Eğitimin son gününde ise öğrenciler, baklava hamuruyla yapılabilecek yenilikçi ürünleri deneyimleyecekler. Katılımcılar, kendi yaratıcılıklarını kullanarak baklava konseptinde denemeler yapacaklar.

“Baklava geleneği gelecek nesillere aktarılacak”

Karaköy Güllüoğlu ile bu projeyi gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirten MSA’nın Kurucusu Mehmet Aksel, projeyle ilgili şöyle konuştu:

“Osmanlı döneminde saray mutfağından çıkan baklava hamurunun inceliklerini ve baklava ustalığının zanaata dönüşen yolculuğunu gelecek nesillere aktarmak için Karaköy Güllüoğlu ile bu projeyi başlattık. Karaköy Güllüoğlu gelenek ve yenilik ekseninde markasını, ürünlerini geliştirerek 1843’ten beri gelenek ile yenilik arasında köprü oluyor. Bu yönüyle MSA’nın vizyonuna uygun bir iş ortağı. Karaköy Güllüoğlu ile başlattığımız bu projeyle birlikte mutfak kültürümüzde önemli bir yeri bulunan baklavanın inceliklerini MSA öğrencileri ve mezunlarına aktaracağız. Geleneksel baklava üretiminin orijinal halinin el yapımı olduğu bir gerçek... Baklava hamuru tek başına bir lezzet, bir ürün olmanın ötesinde tarihi, kültürel değerleri taşıyan bir sembol. Biz de projeyle bu geleneği yaşatacak yeni baklava ustaları yetişmesine, bu geleneği gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Ayrıca baklava hamurundan farklı ve yeni lezzetlerin keşfedilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Karaköy Güllüoğlu’na iş birliği için tekrar teşekkür ediyorum.”

“Gastronomi alanında yaratıcı fikirleri teşvik ediyoruz”

MSA ile birlikte geliştirilen ortak eğitim programının, iki markanın iş birliğinin kıymetli bir sonucu olduğunu ifade eden Murat Güllü ise süreci şöyle özetledi:

“1843’ten beri işini yapan bir kurum olarak, amacımız hep daha iyisini aramak oldu. Bu sebeple aynı amaçları paylaştığımız, alanında öncü olan Mutfak Sanatları Akademisi ile iş birliği yapmak bizim için heyecan verici. Gelecek nesillere baklavanın neden zanaat olduğunu ve baklava hamurunun başlı başına anlaşılması gereken değerli bir ürün olduğunu anlatabilmek, ancak değerli eğitim kurumlarıyla gerçekleştireceğimiz programlarla mümkün. Bu programa bizzat katılarak öğrencilerimize, ekibimle birlikte baklavanın tarihinden hamurunun inceliklerine kadar tüm detayları aktarıyorum. İnanıyorum ki geleneksel değerlerimizi geleceğe taşırken, gastronomi alanında çok yaratıcı fikirler ortaya çıkacak. Bunu ilk denemelerde dahi görebiliyoruz. Başta MSA ve değerli ekibine ayrıca Karaköy Güllüoğlu çatısı altında projeye katkı sağlayan tüm ustalarımıza çok teşekkür ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ