USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun açıklamasını yalanladı: Haberim vardı!

İBB Başkanı İmamoğlu, İngiliz Büyükelçiyle yemeğine ilişkin, "Kılıçdaroğlu niye benim yemeğimi takip etsin" dedi. CHP lideri ise, "Görüşmeden haberim vardı" açıklamasını yaptı. İki ismin çelişkili ifadeleri dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun açıklamasını yalanladı: Haberim vardı!
04-02-2022 11:11
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da Atatürk heykeline provokasyon, İmamoğlu'nun İngiliz Büyükelçiyle görüşmesi ve Millet İttifakı'nda karşılıklı yükselen eleştiriler başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

"GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK"

Kılıçdaroğlu, "Samsun'da Atatürk heykeline yönelik saldırı gündemi değiştirmeye yönelik" dedi.  

Samsun'da Atatürk heykeline saldırı anı güvenlik kamerasındaSamsun'da Atatürk heykeline saldırı anı güvenlik kamerasında

TV100'de soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı" soruldu. Cumhurbaşkanının toplumu kucaklayan erdemli bir kişi olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, gücün halk için yönetilmesi gerektiğini belirtti. 

Davutoğlu'ndan cumhurbaşkanı adayı profili: Kılıçdaroğlu'nun canını sıktıDavutoğlu'ndan cumhurbaşkanı adayı profili: Kılıçdaroğlu'nun canını sıktı

"İMAMOĞLU'NUN BALIK RESTORANINA GİTMESİNDEN ELBETTE HABERİM VARDI"

Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı'nın büyükelçiyle görüşmesinden haberi olup olmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi:

"Ekrem Bey başarılı bir başkanlık performansı sergiledi. Duran tüm metro yatırımları için kaynak buldu. Belki dünyada böyle bir metropol yok, 10 ayrı yerde 10 metro inşaatını birden başlattı. 

Ekrem Bey üzerine baskı kurmaya çalıştılar. Her kar yağışından sonra kentte olağanüstü bir durum vardır. Daha önceden verilmiş bir söz. Büyükelçi İstanbul'a gelmiş. Elbette haberim vardı. Ekrem Bey önemli karar verirken Genel Başkan'a bilgi verir. 

Kılıçdaroğlu'nun yemekten haberi var mıydı? İmamoğlu yanıtladı: Beni niye takip etsinKılıçdaroğlu'nun yemekten haberi var mıydı? İmamoğlu yanıtladı: Beni niye takip etsin

Kaldı ki, Ekrem Bey gidip dozerin başında mı duracaktı? Ekrem Bey zaten iyi yönetiyor. 

(Bahçeli'nin "İBB Başkanı affını istemeli" açıklaması) İmamoğlu neden affını istesin? O göreve İstanbul halkı getirdi. Anket yapsınlar.

(İmamoğlu size rağmen aday olabilecek mi?) Rağmen dersek doğru olmaz. Seçildiler, görevlerinin başındalar. 5 yıllık süreyi dolduracaklar. 5 yılın sonunda verdikleri hizmetler dolayısıyla ikinci seçimde takdir belgelerini alacaklar ve toplumun önüne çıkacaklar.

(Kabine değişikliği) Adalet Bakanı çok konuşan bir Bakan değildi. Yeri geldiğinde bazı haksızlıklara karşı bu doğru değildir derdi. Adalet Bakanlığı olarak güzel kararlar açıkladılar ve bunların hepsi de doğruydu."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener.

"KİMSE KİMSEYE MECBUR DEĞİL"

Gazetecinin, İYİ Parti'den gelen tepkileri üzerine Kılıçdaroğlu, "Milletvekilleri elbette kendi görüşlerini söylerler. Biz saygı duyarız" dedi. 

CHP Lideri, ittifakta çatlak var mı sorusu üzerine ise, "İkinci önemli nokta: Kimse kimseye mahkum, mecbur değil. İttifakı oluşturan bileşenler kendi özgür iradeleriyle hareket ederler" değerlendirmesini yaptı.

"DİYARBAKIR ANNELERİNİ ZİYARET EDECEK MİSİNİZ?" SORUSU

Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır annelerini ziyaret edecek misiniz" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Uygun ortam olursa elbette ziyaret ederim. Niçin ziyaret etmeyeyim? 

Anne için evlat çok değerlidir. Cumartesi anneleri de Diyarbakır anneleri de evlatları için gözyaşı döküyorlar. Acıları ortak.

Cumartesi annelerine evlatlarının mezar yeri bile gösterilmiyor. Öteki taraftan Diyarbakır anneleri de evlatlarının ölmesini istemiyor. Bu taleplere de saygı duymamız lazım. Bu olaylar sıcak siyasetin konusu olmamalı."

Evlat nöbetindeki baba: Kılıçdaroğlu CHP’yi PKK'nın emrinin altına koymuşEvlat nöbetindeki baba: Kılıçdaroğlu CHP’yi PKK'nın emrinin altına koymuş

"HDP'Yİ MİLLET İTTİFAKINDA GÖRMEK İSTER MİSİNİZ?"

3. ittifak gelişmelerine de değinen Kılıçdaroğlu, HDP ile bazı partilerin ittifak kurabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca, HDP'nin Millet İttifakı'nda bulunması yönünde talep olmadığını da dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "HDP'yi Millet İttifakı'nda görmek ister misiniz" sorusunu, "Onlar gelmek istemezler. Millet İttifakı kendi içinde tutarlı. Özellikle güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda belgeye imza atma noktasına da geldik. Bu sürecin böyle devam etmesi lazım" şeklinde yanıtladı. 

Davutoğlu'ndan ittifak sorusuna yanıt: Matematiksel zorunluluk varDavutoğlu'ndan ittifak sorusuna yanıt: Matematiksel zorunluluk var

Millet İttifakı'nda oturma düzeni krizi: Kılıçdaroğlu'ndan ilginç öneriMillet İttifakı'nda oturma düzeni krizi: Kılıçdaroğlu'ndan ilginç öneri

OTURMA DÜZENİ BELLİ OLMUŞ

Kılıçdaroğlu, gazetecinin "Oturma düzeni belli mi" sorusu üzerine, "Belli tabii ki. Yuvarlak masada oturulacak" ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ