USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin startı verildi

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nin startı düzenlenen programla verildi. Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleşen basın toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'de yapılacak olan kentsel dönüşüm projelerinin müjdelerini verdi. Bakan Kurum, 'Devletimiz güçlü Türkiye davasında Kocaelimizin yanında yer almaktadır' dedi. Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tanıtım toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Kongre Merkezi'ndeki toplantıya Kurum'un yanı sıra Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, AK Parti Kocaeli il Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin startı verildi
27-12-2020 18:18
Google News

'KOCAELİ'YE 45 MİLYAR LİRALIK YATIRIM'

'Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatıyoruz' diye konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Çevremizi millet bahçelerimizle, ekolojik koridorlarımızla, sıfır atık hareketimizle, doğal koruma alanı büyüklüğünün muhafaza eden projelerimizle şehirlerimizi bilim ve sağlığın merkezi olarak görüyoruz' ifadelerini kullandı. Son 19 yılda Kocaeli'de 45 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Kurum, 'Depremden en büyük zararı gören Kocaeli'de önceliğimiz kentsel dönüşümdür. Cumhurbaşkanımız kentsel dönüşümü başlatırken bedeli ne olursa olsun demişti. Biz de bir buçuk milyon konutun dönüşümünü saplamış olduk. Her yıl 300 bin konutu dönüştürerek şehirlerimizi depreme hazır hale getirmek için çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

'VATANDAŞIN RIZASI ALINDI'

Kocaeli'deki 9 riskli alanda çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Bakan Kurum, 'Cedit Mahallemizin şu anki haline baktığımızda sokakların içinde sosyal ihtiyaçların giderilmediğini, itfaiyenin giremediği bir düzen içerisinde. Biz de hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın rızasını alarak TOKİ'mizi görevlendirdik. İzmit tarihinin en önemli kentsel dönüşüm açılımlarından biri için adım atıyoruz. Oldukça modern bir proje. Biz dışardan biri gelip yaşasın istemiyoruz, mevcut komşular birlikte yaşasın istiyoruz. Artık Ceditlilerin geleceği devlet himayesinde' ifadelerini kullandı.

'2022'DE TESLİM EDİLMESİ PLANLANIYOR

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde projelerin şubat ayı içerisinde tamamlanacağını ve ardından ihale işlemlerinin başlayacağını söyleyen Balan Kurum, Projelerin Şubat ayı içinde tamamlanacağını ve ihale işlemlerinin başlanacağını ifade eden Kurum, 'Toplam 982 konut için bismillah diyeceğiz. Vatandaşımıza sözümüzü tumanın gurunu yaşıyoruz. Cedit'in geleceği devletimizin güvencesi altındadır. Cedit'imizi yeni sağlam güvenli konutlarını şubat ayınca başlayıp 2022 yılında teslim etmeyi düşünüyoruz' dedi.

TOPLAM 2 BİN 500 KONUT

Dilovası için de önemli bir adım attıklarını belirten Bakan Kurum, 'Bu yerleşim alanını daha yaşanır bir alana taşımak için söz vermiştik. Bugün itibari ile tavşancıldaki yeni rezerv alanına taşıyoruz. Projelerimiz etaplar halinde hazırlandı. Şubat ayında ihalemizi yapacağız. 2021 yılının ilk yarısında 120 blok toplam bin 200 konut için başlayacağız. Kömürcüler OSB'de de dönüşümü tamamlayacağız. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yeni rezerv konutlar üreteceğiz. Vatandaşımızın oturmaması gereken, dönüşmesi acil olan konutlar için 500 konutumuzu İzmit'te 500 konutumuzu Körfez'de yapacağız. Kocaeli'de toplam 2 bin 500 konut üreteceğiz. Bedellerini yüzde 40'ı ile düşük vadelerle ev sahibi olunabilecek yeni dönüşümler başlatıyoruz' şeklinde konuştu.

SORUNLAR BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR

Gebze'deki Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleleri'nde yaşayan vatandaşların tapu sorunu olduğunu dile getiren Bakan Kurum, 'Bu sorunun yüzde 56'sını bugüne kadar çözdük. Şimdi bu mahallelerin tamamında sorunun çözüleceği adımları attık. Adem Yavuz mahallesinde tapu problemleri var. Bunun da istişaresini yaptık. Biz Gebze'mizde Kocaeli'mizde de mülkiyet sorunu olsun istemiyoruz. Gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Gebze'de Kirazpınar ve Arapçeşme Mahallesinde sağlıksız konutlar var. Bu bölümün kentsel dönüşümü için 700 hanelik bir rezerv projemiz var' ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, şöyle konuştu: 'Gölcük Dumlupınar Mahallesinde Sanayi Sitesi İnşaatlarımızı tamamladık. Burada kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Gölcük merkez ve Çayırova Mahallelerimizde riskli alanlara ait imar planlarını onayladı. Kandıramızda Roman vatandaşlarımızın yaşadığı Akdurak Mahallemiz var. İmar planları onaylandı. Kandıra'da TOKİ roman vatandaşlar için konutlar üretecek. İşte bunlar Kocaeli'nin büyük kentsel dönüşüm projeleridir'

'12 İLÇEMİZDE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR'

Attıkları hiçbir adımda kendilerini yalnız hissetmediklerini ifade eden Kocaeli Büyükiehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 'Her aradığımızda ulaşıyoruz. Adem Yavuz mahallesiyle ilgili tapu sorununun çözülmesi için önümüzü açtınız. Yeni bir Dilovası'nın inşası için önümüzü açtınız. Çok teşekkür ediyoruz' dedi. Hünkar Çayırı'nda proje çalışmalarının başladığını söyleyen Başkan Büyükakın, 'Muhteşem bir projeyi Gebzemize kazandırıp cazibe merkezi haline getireceğiz. Körfez ve Derince'deki meseleleri de çözeceğiz. Bugün şehrimizin12 ilçesinde de ciddi bir dönüşüm başlıyoruz. Darıca'nın altını üstüne getiriyoruz. Aynı şeklide Çayırova'da Millet Bahçesi projemize başladık. Çayırova'nın bir başka beklentisi ise yapılacak olan hastane onun için de arkadaşlarımız sağlık bakanlığı ile çalışıyor' ifadelerini kullandı. Başkan Büyükakın, 'Körfez ilçemizde Samsunular Mahallesinde ve Kabakoz Mahallesinde depremden beri bekleyen dönüşüm meselemiz var. Orada da bir kentsel dönüşüm alanı oluşturduk. Gölcük'teki Millet bahçesi şantiyesi de önümüzdeki günlerde kurulacak. Başiskele ve Kartepe ilçelerinde yapılacak olan Millet bahçeleri de kentimize katkı sağlayacak' dedi.

SEÇİM VAATLERİ, SÖZLER TUTULMADI

Cedit Projesi hakkında da konuşan Başkan Büyükakın, 'Seçimden önce ‘biz burayı yaparız' diyerek vaatte bulunanlar seçimden sonra bunun altından kalkamayacaklarını, boylarını aştıklarını söylediler. Projeyi bırakıp gittiler. Daha sonra birkaç konutluk proje ile şehre dönüşüm yapıyorlarmış gibi göstermeye çalıştılar. Ancak gerçek bir dönüşüm projesini Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz üstlendi. Hali hazırda hasarlı binaların yıkımına hızlı bir şekilde dönüştürülmesine başladık. Kentimizdeki depreme hazırlık çalışmalarını daha da hızlandıracağız' diye konuştu.

ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Pandemi döneminin ikinci paketi olarak esnafa 30 milyonluk destek vereceklerini söyleyen Başkan Büyükakın, 'Elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. Adeta gövdemizi taşın altına koyduk. Birileri gibi çarpıtmaya gitmedik. Askıda fatura diyerek sivil toplum kuruluşu gibi hareket etmedik. Hayal satmadık Belediyecilik neyi gerektiriyorsa onu yaptık. Ne kadar gölgelemek isterlerse istesinler. Projelerimizi bir bir hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz' ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ