USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Mardin Artuklu'da 7 milyon liralık yatırım

Mardin'de yaklaşık 9 bin nüfuslu Gökçe Mahallesi'nde Dicle Elektrik tarafından yapılan yatırım çalışmaları sürüyor.

Mardin Artuklu'da 7 milyon liralık yatırım
20-01-2021 11:15
Google News

MARDİN (İGFA) - Dicle Elektrik tarafından Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Gökçe mahallesinde bir süre önce başlatılan şebeke yenileme çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 9 bin nüfuslu Gökçe mahallesinde bir ay içerisinde tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında yüksek dayanıklılığa sahip 29 bin 500 metre Alpek Kablo kullanılıyor.

Mahallede 332 direk üstü sayaç otomasyon panosunun (DÜSOP) montajı yapılırken, mahalleye her biri 50, 100 ve 250 KVA gücünde olan 3 adet ek trafo tesisi de kuruluyor. Bu kapsamda cadde ve sokaklara toplam 807 adet aydınlatma direği dikilerek aydınlatma için de armatür takılacak.

Toplam yatırım tutarının 7 milyon lirayı bulacağını belirten Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Mardin İl Müdürü Halil Homan, tüketicilere kesintisiz ve kaliteli elektrik vermek için çalışmaları zorlu kış şartlarına rağmen özveriyle sürdürdüklerini söyledi. Homan, bir ay içinde tamamlanacak çalışmalara hizmet kalitesinin artmış olacağını, mahalledeki bütün abonelerinin de faydalanacağını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ