USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Mobil İmza nasıl alınır? (2022) Mobil İmza ücretleri Turkcell, Türk Telekom, Vodafone…

Akıllı telefon sahiplerine büyük kolaylık sağlayan mobil imza nasıl alınır ve ne işe yarar? Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone gibi GSM operatörlerinin müşterilerine sunduğu mobil imza hizmeti, her geçen gün yüzlerce yeni abone edinmektedir. Öte yandan, bu hizmetinde belirlenmiş

Mobil İmza nasıl alınır? (2022) Mobil İmza ücretleri Turkcell, Türk Telekom, Vodafone…
07-01-2022 18:02
Google News

Teknoloji çağında popülaritesini arttıran mobil imza nasıl alınır ve nedir? Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone gibi GSM operatörlerinin çatısı altında yer alan mobil imza, yasal olarak ıslak imza yerine geçiyor. Bu nedenle, akıllı telefon sahibi vatandaşlara birçok açıdan büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle bankacılık işlemlerinde kullanılan mobil imza, elektronik ortamda güvenliği öncelediği için vatandaşın takdirini kazanmış durumda. Banka şubelerine gitmeden, evinizde ve iş yerinizde ıslak imzaya dayalı tüm işlemlerinizi mobil imza aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Peki, mobil imza nedir?

Mobil imza nedir?

Mobil İmza Nedir?

Mobil imza, 2004 yılında yasalaştırılan Elektronik İmza Kanunu ile hukuki altyapıya kavuşmuş, 2010’dan itibaren çeşitli operatörlerce müşterilere sunulmaya başlanmıştır. Teoride, e-İmza ile farklılık içermez; ancak kapsamı e-İmza kadar geniş değildir. Mobil imza, elektronik ortamda ıslak imza karşılığındadır. Bu yüzden, bankacılık, e-Devlet ve diğer tüm işlemlerinizi mobil imza aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Ülkemizde Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone gibi GSM firmaları, müşterilerine mobil imza hizmeti sunmaktadır. İşte, mobil imza nasıl alınır sorusunun cevabı…

Mobil İmza e-Devlet

Mobil İmza Nasıl Alınır?

Mobil imza almak için bağlı bulunduğunuz GSM operatörünün (Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone) şubesine gitmeniz gerekmektedir. Üç firmanın belirlediği farklı aylık ücretler ve tek sefere mahsus işlem ücreti bulunuyor. Öte yandan, mobil imza için 128K sim kartı almanız gerekmektedir. Bu sim kartının ücreti de firmadan firmaya farklılık gösteriyor. İşte, Turkcell; Türk Telekom ve Vodafone da mobil imza ücretleri…

Mobil İmza, elektronik ortamda güvenliğinizi önceliyor

Türk Telekom Mobil İmza Ücreti ve Başvuru 2022!

Türk Telekom’un mobil imza ücreti aylık 4,95 TL’dir. Ayrıca, tek sefere mahsus 4 TL’lik işlem ücreti ve 128K sim kartı için 35 TL ödeme alınır. Başvuru için kimlik kartı fotokopiniz de istenmektedir. Bunun haricinde E-Gğven NES Taahhütnamesi, Türk Telekom Mobil İmza Bireysel Taahhütnamesi ve Satış Sonrası İşlem Formu adında 3 farklı belgeyi doldurmanız gerekiyor. Bu belgeleri, şubedeki personelden talep edebilirsiniz.

Mobil imza kullanımı

Başvuru işlemlerinden bir hafta sonra Türk Telekom Müşteri Hizmetleri tarafından aranırsınız. Bu evrede kimlik doğrulaması yapılır ve doğrulamada herhangi bir eksiklik yoksa mobil imza aktivasyonu gerçekleştirilir. İşlemin gerçekleştirilebilmesi için yurtiçinde olmanız gerekiyor. Veya sim kartınızın yurt içinde bulunması şart koşulmuş durumda. Öteki türlü, mobil imza hizmeti sunulmamaktadır.

Türk Telekom Mobil İmza Kullanımı

Türk Telekom’un desteklediği bir elektronik ortamda, mobil imza hizmetini kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip edin:

Uygulama ekranındaki “İMZALA” butonuna tıklayın.

Talebiniz, Türk Telekom üzerinden telefonunuza iletilecektir.

İşlemi onaylıyorsanız TAMAM butonuna dokunun.

Ekrandaki parmak iziniz, mobil uygulamadaki parmak izi ile aynıysa TAMAM butonuna dokunun.

En son, 6 haneli Türk Telekom Mobil İmza şifrenizi girin. Sonrasında işlem onaylanacaktır.

Bu adımları takip ederek Türk Telekom Mobil İmza uygulamasını bankacılık ve diğer işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

Turkcell Mobil İmza Ücreti

Turkcell’in aylık mobil imza (Standart Paket) ücreti 12 TL’dir. Bu paket, her kesimden insanı ve kullanıcıyı kapsar. Ancak, firmanın avukatlara, kamu çalışanlarına ve öğretmenlere sunduğu başka paketler de bulunmaktadır. Bu ücretler aylık ve yıllık olarak belirlenebiliyor. İşte Turkcell’in 2022 yılındaki mobil imza ücretleri…

TURKCELL MOBİL İMZA ÜCRETLERİ 2022ÜYELİK ADIAYLIK ÜCRETİYILLIK ÜCRETİSTANDART12 TL80 TLAVUKAT8 TL60 TLKAMU6 TL-ÖĞRETMEN8 TL-

Turkcell Mobil İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Turkcell Mobil İmza uygulamasına başvurmak için size en yakın şubeye gitmeniz gerekmektedir. Şubeye giderken yanınızda kimlik kartınızı veya ehliyet kartınızı da bulundurmanız elzemdir. Mevcut sim kartınızın da 128K 4G LTE olması şart. Eğer, sim kartınız bu statüde değilse, şubede buna uygun sim kartı almanız zorunlu tutulur. Başvuru esnasında satış temsilcisi, size “Turkcell Mobil İmza Sertifika Sahibi Taahhütnamesi” belgesini sunar. Belgeyi okuduktan sonra başvurunuz alınır. Son olarak, sadece Türk vatandaşları değil, pasaport sahibi yabancı bireyler de mobil imza hizmetine başvuruda bulunabilir.

Turkcell Mobil İmza

Turkcell Mobil İmza Kullanımı

Başvurunuz alındıktan 1 hafta sonra Müşteri Hizmetleri tarafından güvenlik teyidi için aranırsınız. Kimlik bilgilerinizle ilgili sorular sorulur ve güvenlik etabını tamamladıktan sonra mobil imza hizmetinden faydalanmaya başlarsınız. Mobil imza uygulamasının kullanımı da şu şekilde:

Uygulamadaki İMZALA tuşuna basın.

Turkcell, işlem bilgilerini hazırlayıp sunar.

İşleme ait açıklamayı okuyup TAMAM tuşuna dokunun.

Gönderilen parmak izi uyuşuyorsa yine TAMAM tuşuna tıklayın.

En son, Turkcell Mobil İmza şifrenizi girip tekrar TAMAM butonuna dokunun.

Bu işlemlerden sonra mobil imzayı elektronik ortamda kullanmış olacaksınız. Mobil imza, ıslak imza ile aynı hukuki sonucu doğurmaktadır. Ve literatürde, aynı karşılığa gelmektedir.

Vodafone Mobil İmza Ücreti 2022!

Vodafone mobil imza ücreti faturalı hatlar için 5 TL’dir. Faturasız hatlar için mobil imza hizmeti sunulmamakla birlikte, ön ödemeli hatlar için belirtilen aylık rakam 1.5 TL’dir. Bunun haricinde, Turkcell ve Türk Telekom da olduğu gibi Vodafone da mobil imza için müşterilerden 128K sim kartı talep eder. Mevcut sim kartınız 128K değilse, şubeden 31 TL karşılığında alabilirsiniz.

Mobil imza başvurusu

Vodafone Mobil İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sadece kimlik kartınızla veya ehliyetinizle en yakın Vodafone şubesine giderek mobil imza başvurusunda bulunabilirsiniz. Satış personeli, kimliğinizin fotokopisini alır ve size birtakım belgeler sunar. Bu belgeleri (Vodafone Mobil İmza Hizmet Taahhütnamesi ve TurkTrust Niteliklik Elektronik Sertifika Taahhütnamesi) okuyup imzaladıktan sonra başvurunuz alınır. Başvurunuzu takip eden bir hafta içerisinde Vodafone Müşteri Hizmetleri tarafından teyit maksatlı aranırsınız. Belirlenen kimlik doğrulama işlemlerinden sonra aktivasyonunuz gerçekleştirilir ve Vodafone Mobil İmza üyeliğiniz başlar.

Vodafone Mobil İmza Nasıl Kullanılır?

Vodafone mobil uygulamasındaki İMZALA butonuna tıklayın. Akabinde, firma işlem belgelerini hazırlayıp size işlemin özetini sunar. Eğer onaylıyorsanız TAMAM tuşuna tıklayın. Daha sonra parmak iziniz telefonunuza gönderilir. Eğer parmak izinizi de onaylıyorsanız bir kez daha TAMAM tuşuna dokunun. En son, mobil imza şifrenizi gireceksiniz. Bu adımı da tamamladıktan sonra elektronik ortamda imza atmış olacaksınız.

Mobil İmza Nerede Kullanılır?

Mobil imzayı e-Devlet başta olmak üzere çoğu kamu kurumunun internet adresinde ve özel kurumlardaki işlemlerinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca, operatörünüzdeki işlemlerinizde de mobil imzadan faydalanabilirsiniz. İşte, mobil imzanın kullanıldığı alanlar:

Operatör uygulaması

E-Devlet

Bankacılık

Kamu kurumları

Bilişim

Operatörler arasında en geniş kullanım alanını Vodafone sunmaktadır. Vodafone’un mobil imza uygulaması sayesinde aşağıdaki kurumlarda işlemlerinizi yürütebilirsiniz:

E-Devlet

A101

AKBANK

ADALET BAKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ

GEBZE BELEDİYESİ

EPDK

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI

KAMU İHALE KURUMU

KARAYOLLARI

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

PENDİK BELEDİYESİ

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

KREDİ KAYIT BÜROSU

ŞEKERBANK

TARIM BAKANLIĞI

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ

TEİAŞ

TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ VE İLAÇ KURUMU

Diğer operatörler de kamu kurumlarında mobil imza hizmetinin kullanımına olanak sağlamaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ