USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
DÜNYA

Rusya'nın Ukrayna'ya işgalinde 10. gün: Ukrayna askeri, Kulbakino Havaalanını geri aldı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında 10. güne girildi. Rusya'nın çeşitli yerlerdeki bombardımanları devam ederken Kiev çevresinde aktif çatışmalar sürüyor. Rusya, Ukrayna ve NATO cephesinden son dakika açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgalinde 10. gün: Ukrayna askeri, Kulbakino Havaalanını geri aldı
05-03-2022 02:39
Google News

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılarda 10. güne girildi. Dün özellikle Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmaların yaşattığı endişeli bir gün geride kalırken, sıcak çatışmalar ve Rus bombardımanı da sürdü. Putin dünkü açıklamasında, komşu ülkelerine 'normalleşme' çağrısı yaparken, Ukrayna konusundaki görüşlerinden ise taviz vermedi. Ukrayna cephesi de Rusya'nın talepleri nedeniyle müzakerelerin çok zor geçeceğinin ancak süreceğinin mesajını verdi. 

NATO'dan gelen açıklama ise dikkatleri diğer ülkelere çevirdi. Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna saldırısının ardından Gürcistan ve Bosna Hersek'te de benzer sıkıntıların yaşanabileceğini söyleyerek, birliğin buna karşı önlemler aldığını aktardı ve "Gelecek günlerde daha kötü günler bizi bekliyor. Daha fazla ölüm, yıkım göreceğiz" dedi. 

Peki, Rusya'nın Ukrayna saldırılarında son durum ne, şehirlerde neler oluyor? İşte dakika dakika Ukrayna'da son durum...

00:46 ZELENSKI'DEN NATO'YA VERYANSIN

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski "Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek" dedi.

00:12 KULBAKİO HAVAALANI GERİ ALINDI

Ukrayna’da Nikolaev yakınlarındaki Kulbakino Havaalanı, Ukrayna askerlerinin operasyonlarının ardından Ruslardan geri alındı. Operasyonun ardından Rus askerlerinin havaalanında büyük kayıplar verdiği bilgisi paylaşılırken, Ukrayna askerleri tarafından Rusların elinden alınan havaalanına yeniden Ukrayna bayrağı çekildi.

00:03 310 TÜRK VATANDAŞI DAHA YOLA ÇIKTI

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’dan 310 Türk vatandaşın daha yola çıktığını, toplam tahliyenin 11 bin 24 kişi olduğunu açıkladı.