USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2023 SEÇİMLERİNE DOĞRU…

23-01-2023

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gidiyor. Siirt'ten aday olmayı düşünenlere bizim de söyleyeceklerimiz var.

 Milletvekili olmak elbette herkesin düşlediği önemli bir mevkidir. Parlamento lokantasında ucuza yemek, devletin imkânlarını kullanıp güzel araçlara binmeyi herkes ister. Kapısını çaldığı genel müdürlerin, önünde ayağa kalkıp düğmelerini iliklemesi ve en çok da emekli olduğunda 80 bin liraya kadar emekli aylığı almak. Elbette herkese büyüleyici geliyor.

 Bu madalyonun görünün cazip yüzü. Ama bir de mazlumların hakkını savunmak, gelecek nesiller için bir şeyler yapmak, ev ev dolaşıp dert dinlemek, uykusuz kalmak, yorgun düşmek, tüm değerlerini göçe vermiş, geri kalmış Siirt gibi bir şehre hizmet etmek de var.

 Halka hizmet hakka hizmettir deyip oy isteyecek hemşerilerimiz hakkı da halkı da tanımak zorundadır.

 Yani önce şehrin ve ülkenin sorunlarını bilecek ve çözüm üretebilecek entelektüel birikim sahibi olacak.

 Şimdi parti tarafından aday gösterilip milletvekili seçileceğini varsayan her aday adayının memleketin beklentileriyle ilgili görüşlerini merak ediyoruz.

Adaylar Siirt'in öncelikli sorunlarını ve bu sorunlara yönelik ne tür çözüm önerileri olduğunu kamuoyuna açıklamalıdırlar. Biz gazeteci olarak köşemizi seçimlere ayırıyoruz. Siz konuşun, anlatın, ne kadar birikimli olduğunuzu meslek icabı zaten duyacağız.

 Devam edelim. Adayların partisine rağmen demokrasi, adalet, insan hakları, eşitlik ilkesi ve terör gibi temel sorunlara yaklaşımlarınız nedir?

 Daha önce de yazmıştık, tekrar edelim. Siz Siirt’in vekili değil, milletin vekili olacaksınız. Dolayısıyla Siirt’i öncelemek şartıyla Tekirdağ’ın, Çorum’un sorunlarıyla da ilgilenecek misiniz?

 Gerektiğinde bazı kararlarda partinize muhalefet edecek misiniz, yoksa size verilecek talimat doğrultusunda el kaldırıp indirecek misiniz?

 Demokrasinin bir kaidesi olan seçimleri bir şekilde gerçekleştireceğiz. Ama tansiyonu yükseltmeden; medenice.

 Bunun için milletvekilliği hayali kuranlara sesleniyoruz; aday olmak kolaydır gönüllere girmek zordur. Milletvekili olmak kolaydır mahcup olmak zordur.

 Bir de şu var; siyaset adamı olmak kolaydır, devlet adamı olmak zordur.

 Lütfen önceden hesabınızı iyi yapın, ailenizle danışın onların mahcup olmayacağı bir adım atın.

 Şimdiden hepinize başarılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?