USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2023 SEÇİMLERİNE DOĞRU!

05-04-2023

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimleri yaklaştıkça Siirt’te kulisler hareketlendi. Önümüzdeki günlerde muhtemel adaylar belirlenecek. Ama öncesinde bizim de söyleyeceklerimiz var.

 Şu an AK Parti'de 35 aday adayı var. Bu adaylar arasında yarısı yıpranmış her seçim ortaya çıkmış umut vadetmeyen isimler. 2023 yılına girdiğimiz şu dönemde seçmen profili değişti, profil değişince güç dengesi de değişti.

 Artık "falan kişinin şu kadar çevresi ve ailesi var" algısı işe yaramayacak. Adayın vizyonu öne çıkacak, vereceği mesajla ikna edebileceği gençlerden oy kazanacak.

 AK Parti'nin en büyük rakibi HDP ise süreci iyi takip ediyor, toplumun mesajlarını iyi algılayıp seçimde tabanı hızlı örgütleyebiliyor. Partinin ağır toplarından birini 1. sırada göstermesi ve ılımlı olması muhtemel.

 AK Parti zayıf adaylarla seçime girmesi durumunda, bu en çok HDP'ye yarayacak.

 Çünkü CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği 6'lı masa ise tek isim üzerinden çıkmayı planlıyor. DEVA'nın iyi örgütlendiği Siirt'te milletvekilliği için zorlayabilir. Bu da oyları bölecek ve HDP'nin aradan sıyırıp 3 milletvekiline ulaşmasını sağlayabilir.

 Peki tablo nasıl değişecek?

 Siirt’in kozmopolit bir kimliği var, muhafazakar ve dönemsel demokratlık kimliği öne çıkıyor. Ama genellikle feodal takılıyoruz. Aile büyüklerimiz ne derse o!

 Ama artık Z kuşağı bu geleneği çöpe attı. Bana rahmetli babam rüyama gelip “şuna oy ver” dese “emrin olur.” der sandığa giderim. Ama oğlum beni dinlemez. Gider sandıkta istediğine oy verir.

 Gelecek Z kuşağıdır, ihmal ettiğimiz, hor gördüğümüz kuşak. İşte bu değişimin farkına varmayan partiler tarihi bir hezimeti yaşayabilir. Artık kimse onlara ağır sanayi hamlesinden, fabrikalardan falan söz edemez. Onlar yazılımcı dehalardır. Onlar bizim geleceğimizdir.

 Onları kazanmak seçimi kazanmaktan geçiyor. Aslında onları kazanmakla da iş bitmiyor. Bu kentin yoksul insanları gibi giyinip onlar gibi yaşaması, işsizliğe yönelik mutlaka bir önerisi olması, her alanda umut verecek, söyleyecek bir sözü olacak vizyoner olması gerekiyor.

 Bu vesileyle parti genel merkezlerine duyurulur. Seçimi kazanmayın, bu çocukları kazanın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?