USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Eğitim aşkı karları eritti

Siirt'in Şirvan ilçesinde yoğun kar ve tipi, köy okullarında okuyan çocukları eğitim aşkından alıkoymadı. Öğrenciler, pat pat olarak bilinen tarım aracına binerek kar ve tipiye rağmen okullarının yolunu tuttu.

Eğitim aşkı karları eritti
25-02-2021 14:51
Google News

SİİRT (İGFA)- Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 15 Şubat'ta kademeli olarak köy okullarında yüz yüze eğitimin başlamasıyla Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Nallıkaya köyü Taşlı mezrasında yaşayan öğrenciler, köyde bulunan okulda yüz yüze eğitim alabilmek için bin bir zorluğa göğüs gerdi.

Öğrenciler, eğitimlerinden geri kalmamak için pat pat olarak bilinen tarım aracına binerek kar ve tipiye rağmen okullarının yolunu tuttu. Şirvan ilçesine bağlı Nallıkaya köyü Taşlı mezrasında yaşan öğrenci velileri, çetin geçen kış şartlarına rağmen çocukların derslerinden geri kalmamaları için derslere gidip geldiklerini söyledi.

Veliler, "Çocuklar her gün gidiş ve dönüş için saatlerce yürüyor. Bazen tarım aracıyla gittikleri de oluyor. Tehlikeli olmasına rağmen öğrenciler okula gitmenin sevincini yaşıyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ